Ξενοδοχείο Δούκισσα Πάρος

Η Πάρος, το κατάλευκο κυκλαδονήσι με τους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους, τους καλοσχηματισμένους, στο χρώμα της θάλασσας τρούλους των εκκλησιών, τις υπεροχές ακτές και την ολοκάθαρη θάλασσα, αναδύεται στο κέντρο του Αιγαίου, εκεί που η ανατολή και η δύση σμίγουν, εκεί που η ιστορία και ο μύθος συνυπάρχουν με τρόπο ξεχωριστό.

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Ή Ιστορία της Εκατονταπυλιανής αρχίζει από τον 4ο αιώνα και συνδέεται άμεσα με την ιστορία των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου Μεγάλου Κωνσταντίνου (280-337 μ.Χ.) και Ιουστινιανού (527-565 μ.Χ).
Σύμφωνα με την παράδοση η Εκατονταπυλιανή είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Μια άλλη παράδοση λέει ο,τι ο Ιγνάτιος μαθητής του πρωτομάστορα της Αγίας Σοφίας, έκτισε τον ναό της Εκατονταπυλιανής.

Παραλίες

Προσπελάσιμες χρυσές αμμουδιές αγκαλιάζουν περιμετρικά το νησί μας που σμίγουν με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας στο χρώμα του ουρανού και μαγευτικές ακρογιαλιές, σε υπέροχους σχηματισμούς με βράχια λαξευμένα από την θάλασσα και τον αέρα.

Νυχτερινή Ζωή

Το Ξενοδοχείο λόγω της τοπογραφικής του θέσης προσφέρεται για εξορμήσεις ημέρας αλλά και νυχτερινής ζωής.
Το Ιστορικό Κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια των ευγενών, το Ενετικό Κάστρο στον λόφο και τα γραφικά δαιδαλώδη σοκάκια με τις αναρριχώμενες βουκαμβίλιες και την πλούσια γεμάτη ζωντάνια αγορά, που σε συνδυασμό με τον διάκοσμο και τον φωτισμό των καταστημάτων σε παρασύρουν για ψώνια και περιπλάνηση.
Η Παραλιακή ζώνη με την απεραντοσύνη της θάλασσας στο φεγγαρόφωτο, τις παραδοσιακές ταβερνούλες με τους ντόπιους μεζέδες, το ουζάκι και την ζωντανή μουσική για ένα ξέφρενο νησιώτικο γλέντι, αποτελεί σημείο αναφοράς και απόλαυσης για κάθε ηλικία.

Καλή σας Διασκέδαση!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

BEACHES

 1. Παραλια Λιβαδια
 2. Παραλια Μαρτσελο
 3. Κολυμπηθρες
 4. Παραλια Πουντα
 5. Χρυση Ακτη
 6. Αγια Ειρηνη

MUSEUMS

 1. Αρχαιολογικο Μουσειο Παρου

WORTHSEEINGS

 1. Παναγια Εκατονταπυλιανη
 2. Φραγκικο Καστρο
 3. Η κοιλαδα με τις πεταλουδες
 4. Δεσποτικο
 5. Αρχαια λατομεια Μαρμαρου της Παρου
 6. Παροικια
 7. Παρκο Παρου
 8. Το χωριο των Λευκων
 9. Παλια πολη και λιμανι της Ναουσας